Ta med dig solen in

sol-i-himmel

När man ska välja typ av belysning på ett kontor, eller i vilken lokal som helst egentligen, så finns det flera saker som kan vara bra att tänka på. Man bör till exempel se till att välja en ljuskälla som är behaglig för ögonen och som sprider ett jämnt ljus över hela rummet. Något som också är viktigt är att välja bordslampor som är ergonomiskt utformade.

Många kontor har problem med antingen för skarp eller för svag belysning. Detta kan på sikt leda till försämrad syn, och är något man vill undvika. Man vill att ljuskällan på arbetsplatsen ska efterlikna det verkliga solljuset i den största mån det är möjligt. Detta gäller givetvis inte enbart arbetsplatser, utan i alla typer av lokaler vi ofta vistas i.

Genom att börja med att skapa ett tillfredsställande allmänljus i rummet så har man kommit en bra bit på vägen. Därefter kan man välja att punktmarkera specifika områden i rummet som behöver extra belysning, vartefter behoven uppstår. Belysning från Parans ger dig det ultimata alternativet när det kommer till belysning – nämligen solljus inomhus.

Att solljus har ett flertal viktiga hälsoeffekter för oss människor vet vi redan. Bland annat kommer vårt främsta behov av D-vitamin från denna viktiga källa, och sägs även kunna motverka nedstämdhet. Nu har vi den fantastiska möjligheten att belysa vår inomhusmiljö med solljus.

Miljö och hållbarhet är också viktiga ledord när det kommer till solljusbaserad inomhusbelysning. Koldioxidutsläppet vid denna typ av belysning är otroligt mycket lägre än vid användandet av andra belysningsalternativ.