Förbättra ergonomin på företagets kontor

Arbetsmiljön blir oftare och oftare en belastning på de anställdas kroppar, vilket leder till utmattningssymptom och i värsta fall kan det bli fråga om belastningsskador, sjukskrivningar och rehabilitering. Tidigare var det inte så noga och arbetare fick ofta helt enkelt bita ihop och köra på så länge det gick. Ofta ledde arbetsmoralen till att arbetarna fick betala ett mycket högt pris.

Arbetsgivare ska se till att arbetsmiljön är säker att arbeta i och det innebär både att förebygga risker för akuta skador och de långsiktiga, smygande förslitningsskador som kan uppstå i de flesta yrken. Det är ofta inga större åtgärder som behövs utan en anpassad stol, bra belysning, möjligheten att stå vid ett skrivbord eller helt enkelt låta de anställda gå till en avsedd plats för att hämta och lämna sina arbetsverktyg kan vara tillräckligt.

Det är numera vanligt att du ser folk stå upp och arbeta i kontorsmiljöer, inte bara om de står i en kontorsreception eller på ett bankkontor. Även de flesta andra kontorsmiljöer kan enkelt anpassas till att låta personalen slippa sitta still vid skrivbordet. Du kan klicka här för mer information om hur du som arbetsgivare kan förbättra ergonomin på företagets kontor.