För dig som är aktiv i en bostadsrättsförening

Om du äger en bostad i en fastighet finns det med stor sannolikhet en förening. Att vara med i föreningen är både viktigt och fördelaktigt. Här delas information om vad som händer i huset och framför allt – vad som kommer att hända.

Föreningen har som syfte att utveckla fastigheten till det bättre och skapa en gynnsam och trivsam miljö för alla att bo i. Men ibland är det inte bara guld och gröna skogar.

När det uppstår osämja

Om du bor i ett hus med lägenheter tätt intill varandra har du förmodligen hört en granne ha fest in på småtimmarna eller någon som borrar lite före tidigt på söndagsmorgonen. Och medan dessa förekomster kan vara okej att stå ut med ibland får de inte hända alltför ofta. Att hamna i osämja med en granne är inte roligt, speciellt när båda parter anser sig ha rätt.

Att ta hjälp

När en konflikt uppstår är det inte ovanligt att den därefter utvecklar sig till ett tvistemål. Då är det viktigt att ta hjälp genom juridiskt stöd för att påvisa att du har lagen på din sida. Få mer information om hur du får stöd och rådgivning i frågor som berör din fastighet och bostadsrättsföreningen.