Behöver ditt företag en ny lokal?

Behöver du en ny lokal till ditt företag? Ta god tid på dig och kolla upp vilka behov företaget har, vilka förändringar det kan innebära och hur det kommer att påverka företaget ur ett arbetsmiljömässigt och ekonomiskt perspektiv.

Om du räknar med att företaget kommer att expandera inom dom närmaste åren kan det vara bra att välja en lokal som tillåter det så att du inte behöver flytta företaget med så kort intervall. En flytt är kan vara en ganska kostsam historia i synnerhet för ett företag.

Innan du börjar leta efter en ny lokal kan det vara bra att bestämma dig för hur mycket lokalen ska få kosta. Vad är en riktigt bra lokal för dig, vilka krav önskar du att en bra lokal ska uppfylla. Försök att hålla dig till dina krav och leta utefter dom ramarna, det ökar risken markant för att du och ditt företag kommer att trivas bra där och därmed undvika ytterligare en flytt. När du räknar på lokal kostnader är det viktigt att inte glömma bort utgifter som el, städning och försäkringar.

Självklart är det oerhört viktigt för företagets synlighet att ligga på ett geografiskt gynnsamt ställe, driver du exempelvis ett åkeri kan det vara gynnsamt att ligga på ett industriområde där många andra entreprenörer också befinner sig. Placeringen är oerhört viktig om ditt företag har ett stort behov av att synas.

Det finns olika sätt att hitta nya lokaler på, man kan leta på internet, kolla med näringslivskontoret i din kommun eller i den kommun du vill placera företaget, och du kan självklart kolla med din nuvarande hyresvärd om han/hon har någon annan lokal som är ledig.

Var noga med att lokalens exteriöra miljöer är väl underhållna, det första intrycket är som bekant det viktigaste i alla sammanhang.

Lycka till!